Trouwfotograaf Groningen

Ik ben een trouwfotograaf uit Groningen, de stad waar ik al 15 jaar woon. Hier is mijn werk als trouwfotograaf begonnen. Een aantal te gekke trouwlocaties liggen echt bij mij om de hoek, denk aan het Prinsenhof, de Martinikerk maar bijvoorbeeld ook het Stadhuis.

Het is heerlijk om in eigen omgeving een bruiloft te fotograferen; iedere bruiloft is compleet anders en er is geen één locatie waar ik 'vaak' kom. Ik probeer er ook steeds iets anders van te maken; ik wil bruidsparen verrassen met mijn werk. Ik ben dan ook enorm gedreven om dat doel te halen, al meer dan 10 jaar fotografeer ik full-time bruiloften; inmiddels heb ik meer dan 300 trouwreportages gefotografeerd.

Ik fotografeer bruiloften journalistiek, ongedwongen en op een creatieve manier.

Vrijwel onzichtbaar leg ik jullie bruiloft vast. En dat zijn niet mijn woorden, dat zijn de woorden van de meer dan 300 bruidsparen die ik heb gefotografeerd. Ik stel mij bescheiden op maar zorg wel dat ik ook die kleine bijzondere momentjes niet mis!

Krijg een indruk van mijn werk en stijl

In deze slideshow van 1 minuut laat ik je kennismaken met mijn fotografie en stijl!

Bruidsfotograaf uit de stad Groningen

Als je gaat trouwen in de stad Groningen kies dan voor een fotograaf uit de omgeving! Ik woon al 17 jaar in de stad en ik ken bijna alle plekjes en locaties!

Waarom een trouwfotograaf uit Groningen?

Mijn stijl qua bruidsfotografie

Een fotograaf die meedenkt!

Als trouwfotograaf uit Groningen kan ik jullie goed ondersteunen bij de dagplanning. Het maken van zo'n planning is geen rocket science, maar toch wordt de 'snelheid' van Groningen vaak een beetje onderschat. Het is echt een trage stad als je met de auto van a naar b wilt komen. Het laatste wat je op zo'n dag wilt is stressen, toch? Ik kijk dus graag mee naar jullie planning. En zoek je nog een locatie voor het diner of misschien wel de ceremonie? Ik ben er voor jullie, vanaf het moment dat jullie de datum hebben geboekt ben ik altijd bereikbaar voor overleg en meedenken. Dat vind ik alleen maar leuk!

De stad Groningen biedt onwijs veel mogelijkheden om te trouwen. Kies je voor het romantische Prinsenhof? Of voor de urban en hippe EM2 bij de oude Suikerunie? Overal ken ik goed de weg en heb ik als trouwfotograaf veel ideeën. Het is wel eens voorgekomen dat het op een bruiloft hard regende terwijl we in het Noorderplantsoen zouden fotograferen. Ik heb toen last-minute het oude Suikerunie gebouw geregeld om daar de fotoshoot te doen. Nu draait een bruiloft echt niet alleen om die fotoshoot, maar het is echt handig als je in een stad goed de weg weet. Ik ben iedereen altijd net een stapje voor omdat ik goed we weg weet of bijvoorbeeld mijn auto snel weet te parkeren!

Mijn stijl qua bruidsfotografie is journalistiek, ongedwongen en fris. Een trouwreportage die jullie bruiloft ademt en niet een fotoshoot. Als ik jullie continu zou aansturen ga je je niet een bruiloft herinneren, maar een fotoshoot. Mijn expertise is zodanig dat ik er echt maximaal voor kan gaan zonder het geven van aanwijzingen; ik ben continu 'aan' en speur naar echte momentjes. Die leg ik het liefst zo puur en authentiek mogelijk vast samen met mijn creatieve geest. Ik weet zeker dat ik jullie na de bruiloft ga verrassen met beelden die jullie zijn ontgaan. Foto's vol met te gekke momentjes van jullie en de dierbare mensen om jullie heen.

Scroll for More

Tips voor jullie bruiloft in Groningen!

Ik heb meer dan 300 bruiloften gefotografeerd waarvan meer dan 100 in de stad Groningen. Ik geef jullie graag een paar tips die je wellicht wel helpen!

1. Hou je bruiloft simpel!

3. Videograaf voor je bruiloft!

Groningen zit vol met toffe locaties en mogelijkheden voor je bruiloft; fotoshoot in het Forum, daarna naar de Suikerunie en vervolgens de laatste foto's in het Noorderplantsoen. Daarna de ceremonie in de Martinikerk, borrel in Prinsenhof, diner Florentine en vervolgens het feest in DOT. Dit is natuurlijk een beetje overdreven, maar theoretisch is het mogelijk. Ik zou je graag mee willen geven om je bruiloft over zo min mogelijk locaties te verdelen. Twee locaties zijn echt de max. wil je het 'relaxt' houden. En vergis je ook niet in de organisatie van een bruiloft bij Loetje en tussendoor 'even' naar het stadhuis van Groningen. Als iedereen op eigen gelegenheid heen- en weer moet mag je behoorlijk wat marge inbouwen. Het leukste is als je binnen de stad blijft, er zijn dan legio mogelijkheden om iedereen in de buurt te laten overnachten!

Voor de fotoshoot is in principe één locatie voldoende, ga bijvoorbeeld naar het Forum en naar de Prinsentuin. Je hebt dan voldoende ruimte en variatie voor een te gekke fotoshoot.

Bijna iedere bruiloft wordt wel gefotografeerd, maar het wordt minder vaak gefilmd. En heel eerlijk; er zijn echt vrij weinig videografen die een film maken die echt indruk maken. Het gaat bij video echt niet persé om die beelden maar (misschien nog wel meer) om goede audio. Ook mijn foto's zouden in een slideshow veel krachtiger worden als je tijdens het bekijken jullie gelofte hoort of het uitspreken van het ja-woord met daarna een groot applaus.

Met een aantal videografen werk ik regelmatig samen en ben ik overtuigd van hun vaardigheden en ervaring. Lees hier er hier meer over.

4. Heb vertrouwen in je trouwfotograaf

Een trouwfotograaf moet je echt met een 100% goed gevoel vastleggen. Het geeft zoveel rust als je weet dat dat onderdeel goed gaat komen. Het enige wat ik nodig heb is jullie dagplanning, een paar telefoonnummers en de adresgegevens. Op deze manier heb ik alle bruiloften tot dusver gefotografeerd. Je moet dus zeker geen mood-board maken of een lijstje maken met hetgeen wat je terug wilt zien in de trouwreportage; dit gaat juist averechts werken. In plaats van zoeken naar momenten en spontane weergave van jullie bruiloft wordt het dan meer zoeken naar die geijkte plaatjes. Als je een professionele ervaren trouwfotograaf boekt weet je zeker dat dit niet nodig is en zal de fotograaf je hier ook niet om vragen.

Maar, er zijn wel een paar onderdelen die je een beetje kan sturen, bijvoorbeeld de first look en de fotoshoot. Dit kunnen we natuurlijk doen op jullie favoriete plekjes. Hoe leuk is dat? Elkaar voor het eerst ontmoeten in jullie favoriete bos om daarna direct de foto's van jullie samen te maken!

2. Groepsfoto's op je bruiloft

Absoluut niet verplicht maar wel vaak gewenst; groepsfoto's. Het voordeel is dat je kan kiezen wie er (goed) op de foto komen. Nadeel; het zijn echt geposeerde foto's en jullie moeten op iedere foto er 'leuk' op komen.

Bereid dit onderdeel goed voor zodat je straks niet de speelbal wordt van je daggasten; al die groepsfoto's die spontaan 'ineens' ontstaan kan er zomaar voor zorgen dat je de halve borrel mist. Maak dus van te voren even een lijstje met daarop de samenstellingen geschreven (maximaal 10 groepjes is aan te bevelen) en geef die aan je ceremoniemeester. Die zorgt er voor dat iedereen zo snel mogelijk bij elkaar komt en dat jij weer verder kan geniet van je drankje en je daggasten!

Bekijk een aantal trouwreportages die ik heb gefotografeerd in Groningen

Fokelien & Martin / Stadslab & Bamboo Lodge Groningen

Emma & Tom / Trouwen in Prinsenhof Groningen

Lineke & Martijn | Trouwfotograaf EM2 Suikerunie Groningen

Esther & Willem / trouwen in de Martinikerk

Marloes & Robin hadden een spetterende bruiloft

Francina & Maarten / trouwen in Paviljoen de Dame

Svenja & Jos trouwen de Martinikerk

Renske & Caspar | Bruidsfotografie in Groningen

Anne & Erik | Bruidsfotografie in de Amshoff

Felien & Robbin | Bruidsfotograaf Watertoren en Puddingfabriek

Marloes & Jan Willem | Trouwfotograaf Groningen

Bianca & Gertjan trouwen op het Noorderzon festival

Kies voor een professionele trouwfotograaf

Bruiloften goed fotograferen is iets wat je alleen leert door heel veel ervaring en trainingen. Ik heb de afgelopen 8 jaar 250+ bruiloften gefotografeerd. Ook heb ik verschillende en zeer kostbare trainingen gevolgd die gericht waren op bruidsfotografie, bijvoorbeeld van Two Mann Studio's uit Canada. Van begin tot eind weet ik een bruiloft perfect vast te leggen, dus ook in slechte lichtomstandigheden of tijdens een spetterend feest.

Wacht niet te lang om je datum te reserveren bij een goede trouwfotograaf; mijn agenda vult zich, vooral in het populaire trouwmaanden, soms razendsnel.

Wil je weten of ik nog beschikbaar ben? Vul dan onderstaand formulier in.
En als je heel snel een reactie wilt, stuur dan een berichtje via Whatsapp!