Trouwfotograaf Stephan

Naast mijn fantastische beroep als trouwfotograaf ben ik dolgelukkig met mijn gezin. Mijn vriendin Elleke heb ik tijdens het studeren in Groningen ontmoet, allebei hebben we een communicatie en marketing achtergrond. Samen hebben we een dochtertje en een zoontje, Lize & Jonas.

Fotografie heb ik altijd interessant gevonden, ik fotografeerde bijvoorbeeld mijn schoolreisjes op de basisschool. Toen nog analoog en met een simpele camera. In 2001 kocht ik mijn eerste digitale camera. Je kan eigenlijk wel stellen dat ik al al bijna 30 jaar mijn leven documenteer. Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot mijn beroep. En inmiddels fotografeer ik al ruim elf jaar professioneel bruiloften.

Geboren in Utrecht, deels opgegroeid in Friesland en nu 16 jaar in Groningen

Na mijn afstuderen leek het er wel op dat ik voorlopig rond kon komen van de inkomsten van fotografie. En nu, ruim elf jaar later, is dit nog steeds het geval. Het verveelt nog steeds niet, vooral bruidsfotografie geeft veel voldoening. Het blijft een uitdaging om een belangrijke dag als een bruiloft zo goed mogelijk vast te leggen voor bruidsparen.

Geboren in een rijtjeshuis in Utrecht verhuisde ik, toen ik negen jaar was, met mijn ouders naar een vrijstaand huis in een dorpje in Friesland. Daar heb ik echt genoten van de ruimte en vrijheden. Voor mijn studie ging ik uiteindelijk naar Groningen. Nog steeds wonen we in deze stad, vlakbij het centrum. Bijna wekelijks slenteren we wel door het Noorderplantsoen of de knussige binnenstad.

MUZIEK

VAN BACKPACK NAAR CAMPER

Vroeger pakten we de backpack om op vakantie te gaan. Vaak zonder plan, we boekten dan alleen vliegtickets. We hebben best wat rondgehobbeld in Azië, maar bijvoorbeeld ook door Ijsland of Griekenland. We houden niet van resorts of hotels. Liever een tentje of een huisje uit de buurt van massatoerisme :-).

Sinds we ouders van Lize en Jonas zijn is er wel wat veranderd in bovenstaande manier van vakantie vieren. De backpack ligt nu bijna vier jaar te verstoffen. Afgelopen jaar hebben we een camper gekocht, een rijdend appartement! Hierdoor kunnen we nog steeds op de bonnefooi avonturen beleven samen met onze kinderen.

Ik heb een blog geschreven over onze vakantie met de camper in Spanje en Portugal. Ik geef ook tips over de aanschaf en de kosten van een camper, mocht je het interessant vinden, je kan de blog hier lezen.

Muziek is wel een ding! Bijna dagelijks zoek ik op Spotify naar nieuwe muziek. Momenteel luister ik graag naar Ásgeir, Nick Mulvey, Daughter & Novo Amor. Mocht je deze namen je iets zeggen: tik 'm aan ;-).


En naast het luisteren van muziek gaan we ook regelmatig naar concerten en festivals. Vaste prik is Eurosonic, maar ook Into the Great Wide Open, Wilderness en Haldern Pop hebben we bezocht.


Nieuwsgierig naar mijn playlist die ik de afgelopen 15 jaar gevuld heb met muziek? Scan of klik dan onderstaande code met de Spotify app.

Wat zeggen bruidsparen over mij?

bruidsfotografie_groningen_martine_wybren-26
bruidsfotografie_kijkduin_denhaag-18
bruidsfotografie_utrecht-41

Stephan heeft de dag van begin tot eind prachtig vastgelegd! Het contact verliep heel ontspannen en prettig. Op de dag zelf hebben we nauwelijks doorgehad dat Stephan er was. Hij stelt zich onopvallend op, en krijgt zo mooie spontane foto’s. Vooral geen geposeerde kiekjes! We kregen al snel een preview van de reportage. Erg leuk om tijdens de huwelijksreis alvast een voorproefje te hebben! We kunnen iedereen aanraden om voor Stephan te kiezen. Gegarandeerd prachtige foto’s!

Stephan wat zijn we blij dat we jou als fotograaf voor onze bruiloft hebben gekozen. De foto’s zijn prachtig en ademen de sfeer van de dag: precies waar we op hoopten! Onze gasten zijn ook zonder uitzondering enthousiast over je. Ze vertelden ons dat je gedurende de dag oog voor detail had en heel ontspannen was. Dat hadden wij natuurlijk ook al gezien ;) Een hele grote aanbeveling voor jou vanuit Den Haag!

Enthousiast, lekker van deze tijd, frisse, kleurrijke foto’s, open voor eigen ideeën, super snelle foto-verwerking, niet bang voor ‘anders dan anders’ en heel duidelijk in communicatie, want alles wordt van opstaan tot naar bed gaan keurig doorgesproken. Echt een top-fotograaf, wat zijn wij ontzettend blij met je foto’s Stephan! Heel hartelijk dank!

Martine & Wybren

Bernadette & Maurits

Martina & Piet

Ik ben benieuwd naar jullie verhaal!

stuur mij jullie verhaal