WIE BEN IK?

MEER OVER STEPHAN

TROUWFOTOGRAAF STEPHAN


Als trouwfotograaf met een communicatie- en marketingachtergrond, geniet ik van mijn gezin met Elleke, onze kinderen Lize, Jonas en Otis.

Mijn passie voor fotografie begon op de basisschool, waar ik, toen nog analoog, mijn eerste beelden schoot. In 2001 kocht ik mijn eerste digitale camera. Ik kan wel stellen dat ik al bijna 30 jaar mijn leven documenteer.

Dit groeide uit tot mijn beroep, en ik fotografeer nu ruim twaalf jaar professioneel bruiloften.

trouwfotograaf stephan groningen 001
trouwfotograaf nederland 001 3

VAN UTRECHT NAAR GRONINGEN


Geboren in een rijtjeshuis in Utrecht verhuisde ik, toen ik negen jaar was, met mijn ouders naar een vrijstaand huis in een dorpje in Friesland. Daar heb ik echt genoten van de ruimte en vrijheden. Voor mijn studie ging ik uiteindelijk naar Groningen. Nog steeds wonen we in deze stad, vlakbij het centrum. Bijna wekelijks slenteren we wel door het Noorderplantsoen of de knussige binnenstad.

Na mijn afstuderen leek het er wel op dat ik voorlopig rond kon komen van de inkomsten van fotografie. En nu, ruim twaalf jaar later, is dit nog steeds het geval. Het verveelt nog steeds niet, vooral bruidsfotografie geeft veel voldoening. Het blijft een uitdaging om een belangrijke dag als een bruiloft zo goed mogelijk vast te leggen voor bruidsparen.

REIZEN MET DE CAMPER

Avonturen met onze camper

Op reis met de camper


Vroeger pakten we graag de backpack: we kochten vliegtickets naar bv. Azie en gingen daar op avontuur zonder een eenduidig plan. Sinds we een gezin zijn (2017) liggen die backpacks te verstoffen. Om ook met onze kinderen avonturen te beleven hebben we in 2021 een camper gekocht. Sindsdien beleven we met onze kinderen avonturen door heel Europa.

Reizen zonder plan en bestemming. Dat is voor ons de ultieme vakantie.

Ons gezin


We hebben het geluk om ons leven te delen met onze drie kindjes. Lize (2017), Jonas (2020) en Otis (2023). We genieten er intens van! En, ze zijn mijn mooiste fotoproject! Het is zo ontzettend tof en waardevol om je eigen kinderen te fotograferen. En er gebeurt nu zoveel in in een jaar dat het soms best lastig is om je goed te herinneren wat je de afgelopen jaar hebt meegemaakt. Laat staan vijf jaar geleden of langer. Fotografie helpt mij dan enorm. Ik maak nu ieder jaar een jaarboek en als je daardoorheen bladert wordt je echt weer even bewust over het gegeven hoe bijzonder het is om je eigen kinderen (samen) te zien opgroeien. Die intieme momentjes met mama, Sinterklaas vieren met opa en oma, pizza eten op de camping, eerste keer fietsen. Het gaat om soms kleine momentjes maar ook de grote stappen en avonturen. Mijn eigen foto’s zijn nog nooit zo waardevol geweest.

noorwegen camper 001 4
noorwegen camper 001 2

Muziek


Muziek is wel een ding! Bijna dagelijks zoek ik op Spotify naar nieuwe muziek. Momenteel luister ik graag naar Ásgeir, Nick Mulvey, Daughter & Novo Amor. Mocht je deze namen je iets zeggen: tik ‘m aan ;-). En naast het luisteren van muziek gaan we ook regelmatig naar concerten en festivals. Vaste prik is Eurosonic, maar ook Into the Great Wide Open, Wilderness en Haldern Pop hebben we bezocht. Beluist hier mijn Spotify playlist.

Genoeg over mij


Ik ben benieuwd naar jullie verhaal!

Een bruiloft is een persoonlijke en intieme dag samen met jullie familie en vrienden.

Het is dan ook belangrijk dat we een ‘klik’ hebben. Ik ben heel benieuwd wie jullie zijn en wat jullie verhaal is.

trouwfotograaf stephan keereweer 001