VIDEOGRAAF VOOR JE BRUILOFT!

Met welke videograaf werk ik graag samen?

Net zoals in de wereld van trouwfotografen is de wereld van videografen groot en behoorlijk divers. En eigenlijk weet je pas hoe hoog je de lat kan leggen als je bewust bent van de mogelijkheden en de stijlen die er zijn.

Ik wil mensen en momenten vangen in een niet geregisseerde stijl. Ik wil anticiperen en snel kunnen schakelen. Een videograaf die dat niet als doel heeft of niet snel kan schakelen, kan een storende factor zijn voor mij als fotograaf. Denk bijvoorbeeld aan een videograaf die uit de 'losse' hand filmt versus een videograaf die alles vanaf een statief wil vastleggen. Laatstgenoemde zal minder snel kunnen schakelen.

Maar ik weet zeker, als je één van onderstaande videografen mee zou nemen op je bruiloft, dat de samenwerking vlekkeloos zou gaan: ik heb al een keer met ze samengewerkt!

Ik kan wel stellen dat ik met vrijwel alle videografen goed kan werken. En ik durf ook te stellen dat hoe meer ervaring de videograaf heeft hoe beter ik ermee kan samenwerken. Andersom is dat minstens zo belangrijk.

Ik ben een professioneel trouwfotograaf en ik weet goed te dealen met iemand die op een bruiloft hetzelfde doel heeft als ik. Het fijnste is als het doel en de manier van werken zoveel mogelijk overeenkomt.

Jan Persoon

Veel lof over deze videograaf waar ik ieder jaar een paar bruiloften mee vastleg. Jan is een fijne kerel die met heel veel enthousiasme bruiloften vastlegt. Daarbij is hij enorm bedreven in techniek: een speech in de regen of storm, Jan zet die speech er alsnog kraakhelder op qua beeld én audio. Zijn films lijken alsof er drie videografen waren, maar hij is een 'one-man-show'. Ik vind zijn films en stijl echt heel tof!

JANPERSOON.COM

Tafelzout

Twee gedreven en professionele videografen, veel ervaring en qua techniek hebben ze alles in huis. Het zijn twee relaxte videografen waar ik goed mee kan samenwerken. Het leuke is dat ik van Dmitriy ook zijn bruiloft heb gefotografeerd.

TAFELZOUT.NL

Cinemar

Marco is toffe videograaf waar ik een paar keer mee heb samengewerkt. Een zeer bekwame en creatieve videograaf die met zijn video's de gevoelige snaar weer te raken.

CINEMAR.NL

Avillion Filmmaking

Niek heeft echt zijn eigen stijl in video en edits. Een sociale en toffe kerel die je er goed bij kan hebben en waar je als fotograaf goed mee kan samenwerken. Hij is zeer bekwaam met zijn drone maar weet ook veel toffe momentjes close te pakken.

AVILLIONFILMMAKING.NL

Tips voor het vinden van jouw videograaf voor je bruiloft!

De stijl en creativiteit van een videograaf

Een videograaf kan op dag zelf mooie shots maken maar ook in de montage heel creatief zijn.

Daarbij is het qua montage erg handig als je van hetzelfde moment meerdere shots hebt. Een videograaf kan dat oplossen door bijvoorbeeld tijdens de ceremonie een twee of drie extra camera's op statief te zetten. In de montage kan je dan een stuk creatiever zijn als je maar één opname hebt.

Als je het trouwens over arty en creativiteit hebt, bekijk het werk van Realnshorts eens.

01

Hoe belangrijk vind je gesproken audio in de film?

Mooie beelden zijn een must, maar niet iedere videograaf vangt het geluid ook professioneel waardoor je bijvoorbeeld speeches kraakhelder terug kan luisteren. Het kan enorm waardevol zijn om de emotie in de speech van je vader, opa of vriendin kraakhelder terug te kunnen luisteren.

Niet iedere videograaf heeft dit als doel en daar de apparatuur en kennis voor. Voor een goede opname is een dasspeld microfoontje al snel onmisbaar, maar wat als dat zendertje het toch niet deed? Is er dan een tweede (goede) bron?

02

Ervaring en backup

Heeft de videograaf voldoende ervaring om je het vertrouwen te geven om ook jullie bruiloft scherp te vangen? Zie je in het portfolio een volledige bruiloft terug van begin tot eind? Soms zie je alleen hele mooie shots van alleen het bruidspaar. Maar ik denk dat je over twintig jaar liever terug kijkt naar de reactie van je oma als ze de bruid voor het eerst ziet. En staat het feest er ook goed op? Toffe opnames maken tijdens een feest vergt best wat skills.

En daarbij: is er backup apparatuur aanwezig mocht de camera defect raken. Best belangrijk dat de videograaf kan garanderen dat hij op de dag zelf het probleem van een defecte camera in een split-second kan oplossen.

03

Uiteindelijk maken jullie zelf de keuze. Ik bied geen pakket aan inclusief een videograaf. Ik ben wél heel benieuwd of jullie een videograaf meenemen naar de bruiloft en wie dat is, laat dat vooral even weten.

En daarbij een paar namen van videografen waar ik nog niet mee heb samengewerkt, maar absolute toppers zijn binnen deze branche: Maru Films ,
Azzurro Films, In beeld met Floor .

Ik ben benieuwd waar jullie voor kiezen!