De mooiste trouwlocaties van Groningen en Drenthe

Als trouwfotograaf kom ik op veel verschillende trouwlocaties; er wordt dan ook regelmatig gevraagd wat ik de mooiste locaties vind in de omgeving van Groningen en Drenthe. Ik deel graag de mooiste trouwlocaties waar ik heb gefotografeerd!

Trouwlocatie in Drenthe en Groningen

Drenthe en de stad Groningen, waarom een lijst van enkel deze provincies? Ten eerste; ik woon zelf in Groningen dus ik fotografeer echt vaak op deze locaties. Maar ook wordt de stad Groningen vaak gecombineerd met Drenthe; de stad Groningen ligt immers tegen de grens van Drenthe aan. Dus trouwen in de Martinikerk en feest in Paviljoen van Dame is trouwen in twee verschillende provincies. Niets mis mee, superleuk zelfs!

1 |

De Amshoff

Locatie : Kiel-Windeweer, Groningen

Hou je van echt goed eten? Dan ben je bij de Amshof op het juiste adres. Chefkok Jan kookt de sterren van de hemel. Daarnaast is Marola een gastvrouw van topklasse.

Bij de Amshoff kan je in de mooie tuin trouwen of in het kerkje. Voor een diner met een klein gezelschap kan je in het knusse restaurant aan tafel maar ze bouwen ook met alle liefde het kerkje om voor het diner. En met mooi weer ga je natuurlijk voor die lange tafel buiten, eventueel onder de stretchtent.

In de avond kan je feesten in het kerkje; een sfeervolle en mooie ruimte. Ook voor de winter absoluut een aanrader!

Bij de Amshoff heb ik meerdere reportages gefotografeerd, zowel in de zomer als in de winter. Bekijk de reportage van Christa & Wietse, Iris en Rob of Anne & Erik

2 |

prinsenhof

Locatie : Groningen

Deze locatie gaf ooit onderdak aan de prinsen van Oranje Nassau, dat verklaard meteen de naam van deze locatie midden in stad Groningen. Echt een pareltje van locatie met heel veel mogelijkheden. Er zijn meerdere zaaltjes, een grand cafe, een restaurant en een hotel. En dit alles in absolute topklasse.

De borrel van de bruiloft vindt vaak plaats aan de achterzijde, een mooie rustig stukje aanhakend op de Prinsentuin.

Prinsenhof ligt echt naast de Martinikerk wat uiteraard ook handig kan zijn (trouwen in de Martinikerk is ook niet verkeerd!

Meerdere reportages heb ik gefotografeerd in Prinsenhof, bekijk de reportage van Maarten & Francina, Noortje & Gijs, Rianne & Mark en Lutske & Jordi

3 |

Pavijoen van de Dame

Locatie : Groningen

Onder de rook van de stad Groningen vind je deze te gekke en unieke locatie. Gelegen direct aan het Paterswoldse meer.

Op deze locatie, vooral met mooi weer, waan je je echt even in het buitenland. Trouwen op het dakterras of hier dineren; het uitzicht en sfeer die hier hangt heeft absoluut een wow-factor.

Bij kou op slecht weer kan je in de 'schelpen-zaal' terecht, aan het plafond hangen duizendende schelpen. Dit is ook de aangewezen plek om met 150 mensen te feesten!

Bij de Dame moet je ook denken aan champagne, oesters en sushi; wat een heerlijkheid!

Overnachten met alle daggasten; het Fletcher hotel is vrijwel direct achter De Dame

Bekijk een aantal reportages die ik hier heb gefotografeerd, Marloes & Robin, Francina & Maarten

4 |

em2

Locatie : Groningen

Wil je urban? Dan is dit jouw locatie. Voor bruiloften is het nog een redelijk 'onbekende' plek, maar dit is echt een par-el-tje. De EM2 is een gigantische barn midden op het hippe en de te vette plek van de oude Suikerunie. Wil je écht een festival bruiloft? Dan is dit de locatie waar je zijn moet.

Op het Suikerterrein is van alles te vinden wat de mogelijkheden eindeloos maakt; eigenlijk is het Suikerterrein net een klein dorpje. Trouwen in de oude en onwijs mooie Suikerfabriek? Festival diner buiten en daarna een groot feest in de EM2 barn? En overnachten in het citylab, uiteraard op hetzelfde terrein. Als je van hip houdt en niet in een sprookjeskasteel wilt trouwen, dan is dit jouw plek.

Bekijk de te gekke reportage van Lineke & Martijn die ik hier fotografeerde.

5 |

Landgoed Lemferdinge

Locatie : Paterswolde, Drenthe

Een landgoed met heel veel mogelijkheden. Trouwen in het bos? Trouwen in een boomgaard? Trouwen onder een ouwe grote beuk? Lemferdinge heeft echt de mooiste plekjes. De locatie is vlakbij de stad Groningen en omringt met mooie parken en bossen. Ook voor de fotoshoot kan je hier alle kanten op. Bij Lemferdinge zijn de bruiloften altijd erg gemoedelijk en ontspannen; er wordt goed voor je gezorgd door Frank en Peter!

In de avond gaat vaak de bbq aan. Met een laagstaand zonnetje in de boomgaard is dit echt een droomplek! Feesten kan je in het knusse zaaltje van het landgoed


Op landgoed Lemferdinge fotografeerde ik meerdere reportages, bekijk de reportage van Joyce & Daniel en Eva & Marcel

6 |

cafÉ de kruimel

Locatie : Gasselte, Drenthe

Een klein café in een Drents dorpje; dat moet de Kruimel ooit zijn geweest. Het knussige cafe, de mooie tuin en een kerkje om de hoek spreekt veel bruidsparen aan; er wordt hier bijna dagelijks getrouwd!

Het fijne van de Kruimel is dat hier echt alles kan. Een bruiloft in festival stijl? Een strand bruiloft? Of trouwen in het romantische witte kerkje?

De bbq van de Kruimel is voor echt fantastisch en oneindig; ik heb er wel eens teveel van gegeten (ja, dat kan, haha).

En na de bruiloft duik je meteen je bed in; er zijn meerdere kamers beschikbaar!

Ik laat graag een paar reportages zien die ik hier heb gefotografeerd: Marla & Jesper en Ellen & Jeen

7 |

Martinikerk

Locatie : Groningen

De Martinitoren is met zijn 97 meter het hoogste gebouw van de stad Groningen. En de Martinikerk is niet alleen hoog maar ook ontzettend groot. Nu denk je wellicht; deze plek is veelte groot voor mijn bruiloft; dat kan dus niet. Want, je kan er heel groot trouwen maar ook klein. Een groot gezelschap trouwt bijvoorbeeld in het Schip of in het Koor. Een klein gezelschap in de Kapel of de Librije.

Het zijn allemaal prachtige plekjes, midden in de stad Groningen. Naast de Martinikerk vind je het Feithhuis of Prinsenhof maar ook vaak lopen bruidsparen naar Florentine om daar te proosten en te dineren (en feesten).

Bekijk enkele reportages die ik in de Martinikerk heb gefotografeerd: Svenja & Jos, Marloes & Robin en Irene & Menno

8 |

bovenkamer

Locatie : Groningen

Midden in het Noorderplantsoen vind je de 'boven kamer van Groningen'. Een heuse watertoren die niet meer in gebruik is. Dat klinkt als een mooie locatie voor een bijzonder plekje, toch? En dat is het ook! Met de 'glazen' lift ga je per vijftal de toren in waar je met een vrij groot gezelschap elkaar het ja-woord kan geven.

Een watertoren is rond, dus verwacht ook een rond zaaltje. Er zijn twee verdiepingen; 1 voor de ceremonie en 1 voor de borrel. Een unieke locatie met mooi uitzicht over de stad!

In de watertoren kan je alles doen, behalve dineren. Gelukkig is Zondag, DOT en Florentine om de hoek!

Bekijk de reportages die ik hier heb gefotografeerd, Felien & Robin en Vannesa & Peter.

9 |

paalkoepel

Locatie : Haren

De Paalkoepel is een fotogenieke en romantische locatie, direct aan het Paterswoldse meer. Je kan binnen of buiten trouwen net zoals een borrel of diner.

Een leuke onderbreking is om de receptie uit te besteden aan een rondvaart boot. Samen met de nodige versnaperingen maak je een leuk rondje over het prachtige meer. Bij terugkomst staat het diner voor je klaar.

In de avond is er genoeg ruimte om te feesten met uitzicht op de ondergaande zon.

Ik fotografeerde hier meerdere reportages, bekijk die van Nadia & Martin, Sorina & Anne, en Hilde en Oliver

10 |

rietland

Locatie : Zuidwolde

Rietland is een verbouwde, grote boerderij gelegen vlakbij de stad Groningen. Er zijn meerdere zalen beschikbaar, o.a. de stijl van een boerderij maak ook een grote, modere en lichte zaal.

De ceremonie kan in de grote tuin of verderop in het land; je kijkt uit op natuur en regelmatig zie je een schaap voorbij lopen!

Er is genoeg ruimte voor een grote bbq en voor een feest kan hier ook al je daggasten kwijt.
Het is een heel fijn plekje!

Op deze trouwlocatie fotografeerde ik o.a de bruiloft van Margriet en Kenny

11 |

koloniekerkje

Locatie : Wilhelminaoord, Drenthe

Het Koloniekerkje is een fijne locatie waar veel mogelijk is. De locatie ligt echt op de grens van Drenthe, Friesland en Overijssel. Je kan hier trouwen in het mooie kerkje en daarna een gezellige borrel en diner in de tuin.

De knussige schuur kan eventueel onderdak bieden voor een groot deel van jullie daggasten. Na het diner feesten in het kerkje! Een fotogenieke plek vlakbij het Dwingerderveld; mooie plek voor de fotoshoot!

Op deze locatie trouwden o.a. Saskia en Ruben. Nieuwsgierig naar hun trouwreportage? Bekijk deze hier,

Kies voor professionele fotografie van jouw bruiloft

Naast een trouwlocatie is een trouwfotograaf ook een onmisbaar onderdeel op je bruiloft. Na de bruiloft is het vaak even wachten voordat je de foto's krijgt, maar het fijnste is als je dat vol vertrouwen kan doen. Een bruiloft fotograferen vergt veel ervaring en expertise zodat je zeker weet dat je achteraf de mooiste beelden krijgt opgeleverd. Ik kan jullie dat vertrouwen geven.

Als trouwfotograaf ben ik al ruim 8 jaar full-time aan het werk en heb ik meer dan 250 bruiloften gefotografeerd. Ook heb ik meerdere awards gewonnen. Mijn focus ligt op momenten en jullie bruiloft zo creatief mogelijk vast te leggen.

Nieuwsgierig naar mijn werk? Of wil je een keer kennismaken?

bekijk portfolio

neem contact op

Bekijk trouwreportages die ik in Groningen en Drenthe heb gefotografeerd

Chat openen
1
Snel weten of ik beschikbaar ben?
Hoi! 👋

Benieuwd naar mijn beschikbaarheid? Of wil je iets anders weten? App mij gerust eventjes, ik reageer zo snel mogelijk! :-)