BUILOFT PLANNEN

DE BESTE TIPS VAN MIJ ALS TROUWFOTOGRAAF

DE FOTOGRAFIE VAN EEN BRUILOFT VAN BEGIN TOT EIND

DE VOORBEREIDINGEN

01.

BRUIDEGOM

Ik begin meestal met het fotograferen van de voorbereidingen van de bruidegom. Wellicht moet de bruidegom daardoor iets eerder zijn pak aan doen, maar het is echt de moeite waard! En zo kan je als bruid en bruidegom later de voorbereidingen van elkaar terug zien.

BENODIGDE TIJD: 20 – 30 MINUTEN

bruidsfotograaf amshoff trouwen bruilloft 001

02.

DE BRUID

Na de fotografie van de voorbereidingen van de bruidegom ga ik naar de bruid; dit is een must have. Er gebeurt vaak al ontzettend veel! Ik leg graag de laatste momenten vast van de visagie / kapster en daarna van het aantrekken van de jurk.

BENODIGDE TIJD: 45 – 60 MINUTEN

bruidsfotograaf lievelinge trouwfotograaf 006
voorbereidingen bruid planning
bruidsfotograaf planning 001 7
voorbereidingen bruid planning 4
bruidsfotograaf planning 001 16
voorbereidingen bruid planning 3 1

TIPS

Hoe meer tijd je een fotograaf geeft, hoe beter de beelden worden.

De voorbereidingen zijn een groot onderdeel van een bruiloft; een bruid is vaak wel 2 – 3 uren bezig. Maar het is ook een moment waarop de uitgekozen trouwkleding voor het eerst echt wordt aangetrokken en jullie dierbaarste mensen dit gaan zien. Het is daarnaast een belangrijk onderdeel als start van jullie ‘verhaal’.

03.

FIRST LOOK

Een heel spannend moment; jullie ontmoeten elkaar vandaag voor het eerst.

De first look hoeft natuurlijk niet per se bij de voordeur. Dat kan ook in jullie favoriete bos of misschien wel tijdens de ceremonie.

BENODIGDE TIJD: 10 – 15 MINUTEN

04.

DE FOTOSHOOT

POSEREN VOOR DE CAMERA

BENODIGDE TIJD: 45 – 90 MINUTEN

Wil je graag te gekke foto’s van jullie samen? Plan dan een fotoshoot in. Gemiddeld kost dit, exclusief reistijd, 30 minuten (plus een beetje marge, dus 45 minuten). Maar mocht je twee locaties willen bezoeken voor de shoot, plan dan 60 – 90 minuten in (bij meer dan 60 minuten, overleg dan even). Hou rekening met de eventuele reistijd en plus die erbij op. Vind je dit soort foto’s minder belangrijk, plan dan 15 – 30 minuten in voor een paar foto’s van jullie samen


top 100 2022 018

TIPS

Tijdens zonsondergang kan je onwijs mooie foto’s maken. Dit licht is er ongeveer 30 minuten voor zonsondergang. Je moet wel een ‘open’ gebied hebben zodat je de lage zon ook nog echt kan zien. En er moet natuurlijk geen (dichte) bewolking zijn.

Je kan dit moment als ‘extratje’ doen boven op de andere fotoshoot, maar je kan er ook voor kiezen om alleen dit moment te reserveren voor een paar foto’s van jullie samen!

BENODIGDE TIJD: 15 MINUTEN

fotoshoot sunset
goldenhour degrotedag

05.

DE CEREMONIE

De ceremonie blijft het belangrijkste onderdeel van de dag, want hier gaan jullie elkaar het ja-woord geven! Iedere ceremonie is anders, gaat bijvoorbeeld een bekende de ceremonie voor jullie voltrekken (ambtenaar voor één dag)? Of misschien gaan jullie zelf een gelofte doen? Hoe persoonlijker hoe waardevoller de ceremonie voor jullie zal zijn. Vaak duurt een ceremonie 45 minuten.

GEMIDDELDE TIJDSDUUR: 45 MINUTEN

JULLIE ZIJN GETROUWD!

Een mooi moment om het glas te heffen met jullie vrienden en familie!

06.

DE RECEPTIE

De receptie vindt vaak na de ceremonie plaats. Het is wellicht het eerste moment van de dag dat je met jullie daggasten echt even kan praten. Er wordt tijdens de receptie ook vaak gefeliciteerd, een taart aangesneden, gespeecht en wellicht willen jullie wel een paar groepsfoto’s maken.

GEMIDDELDE TIJDSDUUR: CIRCA 90 – 120 MINUTEN

top 100 2022 064
bruidsfotograaf planning 001 19
top 100 2022 098
receptie speech bruiloft
JULLIE VERHAAL JOURNALISTIEK EN PUUR VASTGELEGD

Wat wil je terug zien in jullie trouwreportage? Veel van mijn bruidsparen kiezen er voor om de dag van begin tot eind vast te laten leggen. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Het diner kan soms ook een prima moment zijn om de trouwreportage mee af te sluiten.

07.

HET DINER

Waar gaan jullie voor? Vijfgangen geserveerd aan tafel? Of laten jullie diverse foodtrucks komen? Hierin kiezen jullie waarschijnlijk datgene wat het meest bij jullie past. Een diner leent zich goed voor een proostmoment en speeches

GEMIDDELDE TIJDSDUUR: 2 – 3 UREN

08.

HET FEEST

Na zo’n intense dag kan het niet anders dan dat het feest helemaal los gaat. Soms komen er nog ‘avondgasten’ bij. En iedereen verwacht het stiekem wel een beetje: een opening door het bruidspaar, vaak door een dans! Dolgraag fotografeer ik het feest, het is dé afsluiter van jullie verhaal. Ik gebruik maar liefst vier flitsers om het feest haarscherp en mooi vast te leggen. Ik ga vaak uit van half uur tot twee uren ná de opening van het feest. Daarna neem ik afscheid en zoek ik de rust weer op.

GEMIDDELDE TIJDSDUUR: CIRCA 30 – 120 MINUTEN

HOEVEEL UREN MOETEN WE BOEKEN?

Op deze pagina hoop ik je iets meer inzicht te hebben gegeven uit welke onderdelen een bruiloft (voor mij als fotograaf) bestaat. Een bruiloft van begin tot eind vastleggen lukt gemiddeld met 10 tot 12 uren fotografie.

Het aantal uren hangt uiteindelijk af van jullie eigen planning en locaties. Gelukkig hoef je niet precies het aantal uren te weten als je de fotografie vastlegt; een schatting is voldoende. Mocht je bijvoorbeeld meer uren fotografie nodig hebben dan kan je dit enkele weken voor de bruiloft doorgeven.

ENTHOUSIAST GEWORDEN? WACHT DAN NIET TE LANG!

Ben je enthousiast geworden over mijn stijl van fotograferen? En wil je dat ik ook jullie bruiloft vastleg? Stuur dan even een berichtje met jullie trouwdatum en locatie, dan kan ik kijken of ik nog beschikbaar ben. Sommige data worden al twee jaar van tevoren gereserveerd.

Wil je meer van mijn werk zien? Bekijk dan mijn portfolio en klik eens rond op de blog!

trouwfotograaf stephan keereweer 001

Of bekijk nog een paar bruiloften