top 100 2022 048
|

Mijn favoriete trouwfoto’s van 2022!

Op het moment van schrijven heeft 2022 nog maar 38 uren te gaan. Het is bijna jammer dat dit jaar voorbij is, want 2022 was in alle opzichten een enorm fijn jaar. Bruiloften zonder beperkingen en zonder zorgen. In 2022 ging alles door. Daardoor fotografeerde ik een record aantal bruiloften en stond er circa 6 maanden lang ‘2022 is volgeboekt’ op mijn website. En tussen alle drukte door gingen we óók nog 11 weken met onze camper op reis!

Een paar feitjes uit ’22:

  • In 2022 ging ik o.a. naar Italie, Schiermonnikoog, Terschelling, Amsterdam, Den Haag, Apeldoorn, Delft, Lochem, Baarn, Giethoorn en Monnickendam. Gelukkig fotografeerde ik ook veel bruiloften in de buurt van Groningen ;-).
  • Ik kneusde aan het begin van het trouwseizoen een rib. Aanhoudende pijn in een week dat ik drie bruiloften moest fotograferen (o.a. in Italie) en het voorlopig qua werk niet rustiger zou worden. Het had veel impact, maar goede pijnstillers maakte het haalbaar om door te blijven gaan. Uiteindelijk heb ik alle bruiloft in ’22 met succes kunnen vastleggen!
  • Er stond een bruiloft in Italie gepland! Echter werd de vlucht naar Italie last-minute gecanceld want staking in Italie. Ik kon helaas niet voor die staking al naar Italie reizen i.v.m. de fotografie van een bruiloft in Nederland. De oplossing was de dag voor de bruiloft richting naar Brussel Charerloi te gaan, daar vertrok zaterdagochtend (de dag van de bruiloft) de eerste vlucht naar Pisa. Ik reisde circa 8 uren met openbaar vervoer, o.a. met de Thalys, om in Charerloi te komen. De nacht daarop ging om 04:30AM de wekker, 06:30AM vetrok (gelukkig op tijd) het vliegtuig. In Pisa werd ik opgepikt en bij aankomst op de trouwlocatie kon ik meteen starten met fotograferen. En yes, ik was op tijd! Uiteindelijk fotografeerde ik daar een fantastische bruiloft en maakte ik een te gekke trouwreportage (zie blog). Dit had ik voor geen goud willen missen!
  • Ik deed veel aankopen: ik kocht de nieuwste, kleinste en beste drone ooit, de Mavic Mini Pro. Ik had meerdere pre-orders staan en sinds half mei zit deze drone nu standaard in de tas. Magnifiek apparaat. En, ik stapte over naar de Profoto A1, de duurste flitsers op de markt, maar ook fantastisch. Ik kocht de nieuwe Sony 50mm 1.2, deze lens werd onverwacht mijn favoriete lens! Ook bestelde ik een derde Sony A7 IV, de andere body ging eind ’22 stuk (en wordt op dit moment gerepareerd, maar duurt lang). Ook kwam de lang gewenste Apple Mac Studio uit. En kwam er een 20TB harde schijf bij zodat ik alle foto’s makkelijk(er) kwijt kan. In ’23 hoop ik minder te hoeven investeren ;-).
  • En naast zakelijk ging het privé ook fantastisch! We zijn ruim 11 weken met de camper weggeweest. Lize werd half augustus 5, voor ons de laatste kans nog buiten de schoolvakanties op reis te gaan. We gingen met onze camper naar Spanje, Portugal, Oostenrijk, Italie en Slovenië. Ik ga proberen daar in ’23 daar nog een toffe blog met foto’s over te schrijven (ik moet alle privé foto’s van dit jaar nog selecteren en editten…).

Tot zover een paar wetenswaardigheidjes uit het afgelopen jaar. Een jaar dat ik tenminste 30.000 foto’s opleverde (want naast veel bruiloften fotografeerde ik ook veel promoties op de universiteit in Groningen).

Nu het iets rustiger is had ik ook eindelijk tijd om terug te kijken naar het afgelopen jaar en maakte ik een top 100. Een grote klus maar erg leuk om terug te zien! Ik ben er trots op. Vooral over het feit dat zoveel bruidsparen mij het vertrouwen hebben gegeven om hun dierbaarste momentjes vast te mogen leggen. Aan alle bruidsparen: dankjewel!

Ik wens iedereen een liefdevol en gezond ’23 toe en geniet van deze top 100 foto’s uit 2022!

Bekijk de top 100 in een video van 2,5 minuut. Of scroll door om de foto's onder elkaar te zien!

Vergelijkbare berichten