bruidsfotografie_workshop_damon-1

Workshop Damon Pijlman

De winterperiode is voor een bruidsfotograaf niet zijn drukste periode; tenminste, dat denken veel mensen. Echter ook deze periode ben ik onwijs druk aangezien je tijdens het drukke trouwseizoen aan heel veel dingen niet toekomt. De afgelopen weken stonden in het teken van o.a. het verhuizen naar een nieuw kantoor, de aanschaf van nieuwe computers, het updaten van websites en het ontdekken van slimme en snellere oplossingen voor het verwerken van trouwfoto’s. Maar bijvoorbeeld ook de backup van alle gemaakte foto’s nog beter regelen met de mogelijkheden die er anno 2015 zijn. Kortom: alles om het seizoen straks zo goed mogelijk te starten! Ik wil me graag blijven ontwikkelen en mijn fotografie in 2015 weer naar een hoger niveau tillen. Na een enorm succesvol 2014 wordt 2015 een nog drukker jaar. En daar moet nog meer uitgehaald worden dan in 2014, toch? Het wordt een uitdaging, ik ben al behoorlijk trots op mijn portfolio, maar in 2015 moet het gewoon nóg beter!

Een van de belangrijkste startpunten voor dit hogere niveau was een workshop volgen bij Damon Pijlman. Een bruidsfotograaf die het afgelopen jaar misschien wel 100 awards heeft gewonnen. Hij schiet onbegrijpelijke foto’s op een bruiloft; hij weet continu unieke momenten te vangen met een bizarre compositie en bizar licht. Moment, compositie en licht zijn dé drie ingrediënten wil je internationale erkenning krijgen in de vorm van awards. Niet dat het daar allemaal om gaat, maar Damon was ook nooit zo ver gekomen zonder les te hebben gehad van ‘beroemde’ bruidsfotografen uit Canada en Amerika. Hij staat dan ook niet voor niets in de top 10 van beste bruidsfotografen van de wereld. Juist ook omdat Damon qua stijl zo compleet anders is dan ik leek het me onwijs gaaf om les van hem te krijgen. Het was mijn eerste echte (offline) workshop voor bruidsfotografie en waarschijnlijk binnen Nederland ook meteen de laatste; de fotografen die me, naast Damon, inspireren komen voornamelijk uit het buitenland.

Begin februari volgde ik Damon’s tweedaagse ‘BIG’ workshop in de omgeving van Wassenaar en Leiden. Deze twee dagen heb ik niet zozeer mijn best gedaan met mijn camera om plaatjes te schieten van een bruidspaar, maar meer geluisterd en heel veel gekeken. Met een backpack vol met ingrediënten ging ik naar huis om vervolgens meteen mijn vriendin als proefkonijn te gebruiken. Want het is allemaal leuk en aardig, de goede uitleg van Damon en hoe hij het allemaal voor elkaar krijgt; het is vooral veel oefenen en prutsen met deze nieuwe ingrediënten! :-)

 bruidsfotografie_workshop_damon-2 bruidsfotografie_workshop_damon-3 bruidsfotografie_workshop_damon-4 bruidsfotografie_workshop_damon-5 bruidsfotografie_workshop_damon-6 bruidsfotografie_workshop_damon-7 bruidsfotografie_workshop_damon-8 bruidsfotografie_workshop_damon-9

Vergelijkbare berichten