nieuwe identiteit degrotedag

Nieuwe website & identiteit

De Grote Dag heeft een nieuwe website! Maar dat is niet het enige dat nieuw is… Ook de identiteit is opnieuw vormgegeven door Studio Neon. Iets wat ik al langere tijd graag wilde maar wat er tot nu niet echt van kwam. De grootste knoop die ik moest doorhakken, was het uitbesteden van die identiteit. Omdat ik zelf wel een beetje kritisch ben, vond ik dat best spannend. Ik ben eerst zelf aan het puzzelen geweest en ook samen met een goede vriend (heel veel dank nog daarvoor, Rolf) hebben we geprobeerd een nieuw logo te ontwerpen. Maar de wow-factor had ik nog niet.

Na een speurtocht en tips kwam ik uiteindelijk bij Studio Neon uit, zij hebben de identiteit volledig opnieuw ontworpen. En hoe! De identiteit is vanaf nu overal duidelijk zichtbaar. Niet alleen op mijn website, maar ook op social media, visitekaartjes, verpakkingen etc. De combinatie van al die uitingen maakt het voor mijn gevoel ontzettend sterk!

De herkenbaarheid van deze nieuwe identiteit zit hem vooral in de typografie van ‘De Grote Dag’. Deze wordt versterkt door een ‘sparkling’, iets je natuurlijk op meerdere manier kan vertalen (flits / klik). Die sparkling zal je niet overal terug zien, maar wel bv. op de verpakkingsmateriaal en briefpapier. Hoe meer je met mij te maken hebt, des te meer je deze identiteit in verschillende vormen gaat tegenkomen.

Ik ben er superblij mee! En hopelijk ‘herkennen’ jullie mij er ook een beetje in! :)

Vergelijkbare berichten