bruidsfotografie_overijssel-19

Terugblik 2015

Vandaag is de laatste dag van 2015, een leuk moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Ik fotografeerde in 2015 meer dan 40 bruiloften, bruiloften verspreid over het hele land en wederom een destination wedding, met bestemming Frankrijk. Onwijs leuke en lieve bruidsparen die me meenamen op hun grote dag; ik blijf dat een enorme eer vinden.

Dit jaar werd ook vaker de vraag gesteld; “vind je het nog wel leuk, bruiloften fotograferen?”. Men is soms een beetje in de veronderstelling dat iedere bruiloft wel een beetje ‘hetzelfde’ is. Ik heb inmiddels meer dan 150 bruiloften gefotografeerd en geen enkele dag is hetzelfde! En dat vind ik nou juist het leuke aan bruidsfotografie. Een ander gezelschap, verschillende locaties, andere dagindeling en het belangrijkste; elke keer een ander bruidspaar. Het verveelt dus echt niet, het werkt zelfs een beetje verslavend; iedere bruiloft zie ik als een nieuwe uitdaging waar ik het uiterste uit wil halen qua fotografie. En ieder jaar leg je je doel weer ergens anders; dit jaar wilde ik vooral op journalistiek vlak groeien. Dat is gelukt, maar mijn doel daarin heb ik nog niet gehaald (en wellicht is dat wel onhaalbaar, maar ook dat blijft een uitdaging). Ik ga daar in 2016 dus verder aan werken. En daar kan ik nu al enorm naar uitkijken!

De winterperiode gebruik ik vaak om even terug te blikken en verbeterpunten te vinden en mijzelf daar in te trainen voordat het nieuwe seizoen weer volop van start gaat. Ik sta nu al te popelen om jullie de favorieten van 2016 te laten zien ;-). Maar nu eerst een terugblik! Geniet van mijn favorieten van 2015!

Vergelijkbare berichten