bruidsfotografie workshop damon 1
|

Ontwikkelingen achter de schermen :-)

Door mijn specialisme in bruidsfotografie heb ik eigenlijk een ‘seizoensbaan’. Van mei tot en met september fotografeer ik gemiddeld 2 bruiloften per week. Dat is een behoorlijke klus; een bruiloft levert gemiddeld 30 – 40 aan werkuren op.  Tijdens deze drukke periodes werk ik soms 7 dagen per week (hoewel de zondag in die periode wel echt ‘heilig’ is en zoveel mogelijk vrij probeer te houden).

Maar nu is het hartje winter! Waar houd ik mij dan mee bezig? Om mijn werk naar een nog hoger niveau te tillen ben ik momenteel bezig met het fine-tunen van de post-processing; ik vind dit een onwijs belangrijk onderdeel van mijn werk. Ik probeer nieuwe functies uit in de software en ga experimenteren met kleuren en nieuwe filters. Verbeteringen hierin zijn voor een leek soms amper zichtbaar, maar vind ik wel zelf wel erg belangrijk! Ook heb ik mijn website weer vernieuwd en ben ik dit constant aan vernieuwen en optimaliseren. Verderben ik altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor trouwalbums, ik bestel in deze periode ook vaak mijn demo’s.

Congressen, workshop en coaching

Om mijzelf verder te blijven ontwikkelen, ga ik in 2016 meer tijd stoppen in het volgen van trainingen. Vorig jaar heb ik 1 congres bezocht en een tweedaagse workshop gevolgd. Dit jaar ga ik naar 2 congressen en volg ik 2 workshops en coaching. Dit is een behoorlijke investering en ik geef jullie graag alvast een tipje van de sluier!

Februari 2016: 1 Day Lighting Master Class / Antwerpen

Halverwege februari ga ik naar Antwerpen voor een workshop van Joseph, hij is één van de fotografen van Chrisman Studios. Chrisman Studios bestaat uit 6 personen, een team dat wereldberoemd is vanwege hun bruidsfotografie. Ze zijn echt  ‘rockstars’ in dit genre fotografie. Ze zijn gevestigd in San Francisco, maar Joseph is in februari in Europa te vinden voor een aantal workshops. Hij geeft een volle dag training aan een select clubje bruidsfotografen. Het gaat tijdens deze workshop vooral om het creatief gebruik van flitsers. Iets waar ik heel graag meer van wil leren en onwijs veel zin in heb!

Bekijk meer van Chrisman Studios.

 

Maart 2016: Master seminar / Amsterdam

De Masters bestaat sinds 2014, ze zijn bekend van de Master Awards. Maar naast de Awards organiseren ze ook 1x per jaar een seminar. Ook dit jaar ben ik er bij!

Dit jaar zijn de sprekers Susana Barbera, Marco Schwarz en Jeremy Suyker. Drie bruidsfotografen die tot de top behorenop internationaal niveau.

Ben je zelf trouwfotograaf? Dan is deze seminar echt een aanrader!

Meer informatie over dit congres.

Masters bruidsfotografie / De Grote Dag

 

Maart 2016: Fearless Conference / Porto

Eind maart vertrek ik naar Porto voor een tweedaagse conferentie van Fearless Photographers. Fearless is een internationale community voor professionele bruidsfotografen. Ze zijn erg bekend door de Fearless awards die ze meerdere keren per jaar uitreiken. Halverwege 2015 heb ik me ook bij Fearless aangesloten en dit jaar ga ik dus ook naar de conferentie. Hier komt ook echt de top van de top spreken,  waaronder Erika & Lanny Mann van Two Mann Studios uit Canada. Mijn mond valt nog regelmatig open als ik het werk van Two Mann bekijk. Dat  heeft wellicht te maken met de omgeving waar zij veelal fotograferen, het absurd mooie Canada, maar ook qua techniek en skills werken ze op een heel hoog niveau.

Meer informatie over dit congres en bekijk ook het werk van Two Mann Studios.

Fearless bruidsfotografie / De Grote Dag

Augustus 2016: Workshop & coaching Luther Hartog / Amersfoort

Het seizoen van 2016 start ik dus met onwijs veel opgedane inspiratie en kennis. Maar halverwege het seizoen wil ik graag nog een extra boost! Met Luther heb ik vaker om tafel gezeten. Zijn kracht ligt vooral in de journalistieke fotografie van een bruiloft; ieder jaar weet hij hiermee meerdere awards te winnen. Na de workshop krijg ik nog enige tijd 1 op 1 coaching van Luther.

Lees meer over deze workshop.

 

Er staat dus heel wat op de planning! Het lijkt er soms misschien op dat een bruidsfotograaf in de wintermaanden weinig te doen heeft, maar ik gebruik deze tijd juist om mij verder te ontwikkelen. Als full-time bruidsfotograaf ligt hier ook mijn kracht; ik heb de tijd om mijzelf verder te ontwikkelen zodat ik in 2016 weer het beste kan halen uit misschien wel jouw bruiloft. Ben je nog op zoek naar een bruidsfotograaf en wil je verzekerd zijn van te gekke trouwfoto’s? Neem dan contact met me op, misschien ben ik nog beschikbaar!

Vergelijkbare berichten