Veelgestelde vragen

Hieronder staan de vragen die regelmatig voorbij komen. Staat je antwoord er niet bij? Neem gerust contact op en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Als jullie enthousiast zijn en me graag willen boeken, laat me dan snel jullie trouwdatum weten. Het belangrijkste is misschien wel of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum. Mocht ik beschikbaar zijn dan nodig ik jullie graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we jullie trouwdag, licht ik mijn werkwijze toe en kunnen jullie al je vragen kwijt. We zullen tijdens dit gesprek ook de locaties van voor de fotoshoot alvast bespreken. Vooral het vinden van een locatie in geval van slecht weer is soms lastig te bedenken :).

Ik heb ook een aantal trouwalbums die ik jullie dan kan laten zien zodat je een goede indruk krijgt van een professioneel trouwalbum. Na het gesprek stuur ik jullie een offerte op, als jullie akkoord gaan dan kunnen jullie de offerte digitaal accepteren en ondertekenen. Om de boeking te bevestigen vraag ik een aanbetaling van €450,-. De boeking is hierna helemaal definitief!

Uiteraard laat ik jullie niet met legen handen zitten! Jullie krijgen een e-book van me aangeleverd waarin ik veel tips geef voor jullie planning en de fotografie. En natuurlijk ben ik altijd bereikbaar voor al jullie vragen of het brainstormen over ideeën. Ik help ook graag mee naar de speurtocht naar leuke locaties voor de fotoshoot.

In de aanloop naar jullie bruiloft zullen we dan ook geregeld contact hebben via de mail of telefoon. Ik vind het altijd fijn, voordat een dagplanning helemaal definitief is, om oer ook nog even blik naar geworpen te hebben, wie weet heb ik nog een paar goede suggesties ;-).

Twee- drie weken voor jullie grote dag ontvang ik dan jullie definitieve dagplanning, alle adressen en contactgegevens van bv. de ceremoniemeesters.

Mijn stijl van fotograferen is documentair / journalistiek; ik wil jullie verhaal vastleggen. Ik concentreer mij dan ook vooral op foto’s van mensen en momenten zodat ik een reportage kan maken die jullie verhaal vertelt. Een reportage die met de tijd steeds kostbaarder wordt. Denk aan dat ene momentje van de bruid en haar oma. Of misschien wel een lief of grappig momentje met haar eigen dochter. Die foto’s zijn onbetaalbaar en zijn pas echt van waarde; vooral over tien – twintig jaar. Ik zal dus ook niet zo snel meer mijn tijd stoppen om een trouwjurk te fotograferen hangend aan een boom. Daarnaast is de focus niet alleen op het bruidspaar, maar ook op jullie dierbare mensen om jullie heen.

Het verhaal van een bruiloft begint bij de voorbereidingen van de bruid en bruidegom en het liefst fotografeer tot en met het feest; ieder hoofdstuk heeft zijn eigen karakter en waarde en het is eeuwig zonde als dat niet goed wordt vastgelegd.

Tijdens de fotoshoot is het doel absoluut niet om stijve en geposeerde foto’s te maken. De shoot moet lekker ontspannen en relaxed zijn, het leukste is om in een fotogenieke omgeving, bijvoorbeeld een heideveld of een dennenbos, samen een leuke wandeling te maken en tussendoor kies ik de mooiste plekjes uit om foto’s te maken. Een leuke afwisseling is om ook enkele foto’s in een stad of urban locatie te maken, dit geeft een hele toffe variatie in de fotoshoot. Uiteraard geef ik jullie de nodige aanwijzingen en laat ik jullie tijdens de shoot alvast wat resultaten zien.

Om op jullie trouwdag een mooie en ontspannen fotoshoot van jullie samen te maken adviseer ik om 1,5 uur de tijd te reserveren exclusief de reistijd. In dit tijdsbestek kunnen we bv. ook twee locaties bezoeken zodat ik een afwisselende en unieke fotoshoot kan fotograferen. Voorafgaand van jullie bruiloft zullen we die locaties samen bespreken en uitkiezen.

Liever niet, ik vind het belangrijk dat er voldoende tijd is om een complete reportage te maken van jullie bruiloft. Gemiddeld wordt er 10 – 12 uren fotografie geboekt. Houd er in ieder geval rekening mee dat de bruidsreportage ongeveer 2 uren de tijd kost (incl. reizen naar locatie) en dat ik een starttarief hanteer. Neem contact met me op voor meer informatie.

Natuurlijk ben ik bereid om wat langer in de auto te zitten. Ik reis graag voor jullie mooie en bijzondere dag. Nederland is gelukkig niet zodanig uitgestrekt dat in principe alles vanuit Groningen prima binnen drie uren te bereizen is. De eerste 100 km reiskosten is voor mijn eigen rekening, daarna reken ik 0,35 ct/km. Pakketten zijn zelfs inclusief de reiskosten (binnen Nederland).

Veel bruidsparen vinden het leuk om hun trouwfoto’s op mijn website terug te zien. Tevens is het de manier om potentiële klanten te laten zien wat ze kunnen verwachten, op die manier zijn jullie waarschijnlijk zelf ook overtuigd en vertrouwd geraakt met mijn bruidsfotografie. Ik plaats dan ook altijd een selectie foto’s online op mijn website van de bruiloften die ik heb gefotografeerd. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, laat dit dan tijdig weten, dan kan ik daar rekening mee houden.

Ja! Ik vind nabewerking belangrijk maar ik houd het subtiel en natuurlijk. Ik zorg ervoor dat een ruime selectie foto’s een heldere en sfeervolle nabewerking krijgt. Ook zal ik enkele foto’s in zwart-wit aanleveren en eventueel kan er op aanvraag een foto met bewerking worden geleverd zolang het maar binnen mijn stijl qua nabewerking valt.

]Ik ben zelden ziek en laat me niet uit het veld slaan door een verkoudheid. Ik zal dus altijd verschijnen op jullie bruiloft tenzij het echt niet anders kan, bijvoorbeeld door het breken van een been. In dit geval kan ik een groot netwerk van professionele trouwfotografen aanspreken en ga ik op zoek naar een geschikte vervanger voor jullie.