selina_jurjen_bruidsfotografie_de_grote_dag-54
Bruiloft, 18 mei 2012 – Amsterdam

Selina en Jurjen zijn al een tijdje bij mij bekend, of beter gezegd: het zijn twee goede vrienden. Op 30 april 2011, tijdens een gezellige ‘queensnight’, besloot Jurjen Selina ten huwelijk te vragen. Toen ik dat nieuws kreeg te horen riep ik meteen ‘ik fotografeer jullie bruiloft!’. En een jaar later stond ik daar dan ook, een flinke klus, want voor goede vrienden doe je al snel iets extra’s. Het was een zeer geslaagde dag en ik ben dolblij met de foto’s.

De ceremonie was in de Vredeskerk te Amsterdam, een locatie die ik van tevoren had bezocht, het scheen namelijk een vrij donkere kerk te zijn en niet de meest favoriete plek van bruidsfotografen. Ik had tijdens dat bezoek al besloten de ceremonie gedeeltelijk te gaan flitsen, ik zag in de kerk nog voldoende licht om de flitser af en toe uit te laten. Uiteindelijk heeft dit erg goed uitgepakt, ook de angst dat een flitser alles ‘witflitst’ is zeker niet nodig mits je de juiste instellingen gebruikt. Jurjen had van tevoren enkele locaties gezocht voor de fotoshoot, dit was op loopafstand van de plek waar het diner en feest plaats vond. Er was slecht één uurtje gereserveerd voor de shoot, een gegeven waar ik in eerste instantie niet heel blij mee was. Gelukkig liep de shoot erg goed en waren de verschillende locaties prima uitgekozen; alles was binnen een paar minuten te lopen. We sloten af met een culinair en intiem diner gevolgd door een leuk en gezellig feest. Een bijzondere bruiloft, je twee beste vrienden trouwen en ik was verantwoordelijk voor het maken van misschien wel 1 van de belangrijkste foto’s in hun leven. En het blijkt maar weer; die verantwoordelijkheid kan ik, ook in zulke gevallen, prima aan!