Bruidsfotograaf Friesland, Sneek

Bruiloft, 31 augustus 2012 – Sneek

Vlak voordat ik met mijn vriendin op vakantie ging benaderde Annelies me met de vraag of ik hun bruiloft in Sneek wilde fotograferen. Ik dacht meteen ‘dat is leuk, ik heb daar ongeveer 9 jaar op school gezeten’. Met veel enthousiasme mailde ik terug en al snel zaten we om de tafel. Tijdens het gesprek was er duidelijk een ‘klik’, we hadden overeenkomsten zoals studeren in de stad Groningen, reizen in Azië en uiteraard dat we mijn foto’s mooi vonden ;-). Tijdens mijn vakantie mailde Annelies dan ook met het goede nieuws dat ik hun bruiloft mocht fotograferen.

De grote dag van Annelies en Dirk begon niet zo zonnig als je hoopt, de regen kwam met bakken uit de hemel. Dat was voor het eerst dat ik in de stromende regen een bruiloft moest fotograferen. We hadden afgesproken bij de Watertoren in Sneek, in 1 van die torentjes hebben ze elkaar ten huwelijk gevraagd. Een mooie plek om de dag te beginnen dus! Het burgerlijk huwelijk vond om 11:30 plaats in het gemeentehuis in Sneek, daarna vertrokken we om de fotoshoot te gaan doen. We hadden een aantal locaties in de planning, o.a. de kerk met glazen plafond in Bolsward. Zeker met het slechte weer een prima locatie. Tijdens de fotoshoot begon het, hoe kon ook anders, alweer op te klaren. De zon brak zelfs door! We hebben daardoor nog veel mooie foto’s kunnen maken tussen de maisvelden en in leuke tuintjes.

Het diner, feest en overnachting was in Landgoed Allingastate, een locatie die pas sinds kort in gebruik was. Het landgoed lag erg mooi gelegen tussen de weilanden de leuke Friese dorpjes. Om 20:00 vond het kerkelijk huwelijk plaats in de Martinikerk in Sneek, een erg mooie en lichte kerk.

Na afloop feliciteerde ik het bruidspaar en wenste ik hen nog een hele fijne avond met tevens de mededeling dat ik zelf ook heel erg had genoten. Dirk gaf aan dat hij de samenwerking erg plezierig vond en ik die dag als een ‘vriend’ was geweest. En dat is toch wel 1 van de fijnste complimenten die ik tot dusver heb gehad!