Trouwen in de winter!

Door de coronacrisis moeten veel bruidsparen hun bruiloft verplaatsen, bijvoorbeeld naar de winter. Tsja, dat is wat; had je een zomerbruiloft voor ogen en moet je ineens dat sprookje omschakelen naar een winterbruiloft. Ik wil graag helpen om die schakeling te maken want ik kan mij voorstellen dat veel bruidsparen nog nooit een winterbruiloft hebben ervaren. Ik gelukkig wel :-). Ik deel graag mijn ervaringen en voordelen (en natuurlijk een reeks foto’s!).

1. Je bent zeker van je zaak

Lekker buiten willen trouwen in een heerijk zonnetje; dat is natuurlijk de wens als je in juni, juli of augustus trouwt. Maar, tot het moment van de ceremonie is het eigenlijk niet 100% zeker of je ook echt buiten kan trouwen. Zomer betekent niet alleen ‘lekker’ warm, het kan naast koud en regen ook extreem warm zijn. De afgelopen twee zomers (2019 en 2018) zijn er uitzonderlijke hete dagen geweest (35 tot 40 graden). Vooral die hitte is niet altijd een pretje.

In de winter ben je 100% zeker je zaak; de bruiloft gaat plaats vinden zoals je het hebt gepland, je bent namelijk niet afhankelijk van het weer; niemand gaat in december buiten trouwen :-).

2. Knussig!

In de zomer trouwen veel mensen buiten, dat heeft zeker zijn voordelen; lekker veel ruimte. Maar, het is wel minder intiem. In de winter trouw je sowieso in een zaaltje en deze kan ontzettend gezellig worden gemaakt. Kaarsjes en misschien wel een kerstboom.

3. Het is minder lang donker

Op een bruiloft wil je feesten! Echter, als buiten nog lekker het zonnetje schijnt is het minder verleidelijk om dat feestje te beginnen. En dat terwijl een feest vaak niet langer duurt dan 00:30AM. In de winter wordt er sneller geschakeld; na het diner staat iedereen te popelen om te dansen en gaan de voetjes écht van de vloer!

4. De essentie van een bruiloft is niet dat zonnetje maar het samenzijn!

Ook in de winter heb je nog steeds die fantastische erehaag, een proost moment (binnen of buiten) maar bovenal; je hebt nog steeds die dierbaren mensen om je heen. Hoe mooi en fantastisch je zomerbruiloft ook is georganiseerd, de mensen om je heen bepalen de sfeer en maken het onvergetelijk :-).

Een bruiloft is een dag dat je jullie liefde viert met je familie, beste vrienden en vriendinnen. Dan gaat het er niet om dat je in de zon in een boomgaard trouwt, maar het gaat om die knuffels, gezelligheid, fijne gesprekken, lachen, huilen, keihard feesten en mensen getuige laten zijn van jullie liefde. En dat lukt in de winter misschien nog wel beter dan in de zomer (in ieder geval minstens net zo goed!).

5. Wees creatief!
Denk aan een barretje met warme chocolademelk (met rum) en glühwein, vuurtjes met marshmallows, veel sfeerlampjes en kaarsjes, een (nep)bontje om je tijdens de fotoshoot wat warmer te houden etcetera. Er is zoveel mogelijk dat past in een ‘winters’ thema! Een winterbruiloft nodigt nog meer uit om creatief te zijn en om je daggasten te verrassen! :-)

Enfin, ik deel graag een paar beelden die allemaal gemaakt zijn in koude en winterse tijden :-)

 

Enthousiast? Benieuwd of ik beschikbaar ben voor de fotografie van jullie bruiloft? Neem dan even contact op!

NEEM CONTACT OP

DEEL DIT VERHAAL

Bekijk andere recente bruiloften

Chat openen
1
Snel weten of ik beschikbaar ben?
Hoi! 👋

Benieuwd naar mijn beschikbaarheid? Of wil je iets anders weten? App mij gerust eventjes, ik reageer zo snel mogelijk! :-)