Lize!

13 maart 2018

Feestelijk nieuws! Ik ben vader van Lize! Maar niet sinds gisteren, Lize is al geboren in augustus 2017. En er is een vrije goede kans dat je dit nog niet wist :-). Laat staan dat je wist dat mijn knappe verloofde afgelopen zomer dus hoogzwanger was. Eigenlijk is deze blog dé primeur met dit nieuws, online dan :-).

Nieuws van een half jaar oud, oeps! #oudnieuws

Het is best gek, zeker als ‘social media verslaafde’, maar sinds Elleke zwanger was hebben wij / heb ik niet de behoefte gehad om de zwangerschap, en later de geboorte van Lize, uitvoerig te delen op social media. Er is geen foto van de zwangere buik online gegaan en van Lize hebben we enkel een paar detailfoto’s op een afgeschermd Instagram-account gedeeld.  Toch best bijzonder aangezien Elleke en ik beide best wel een ‘online’ aanwezigheid hebben (gehad), voorál op social media.

Is het dan wel logisch dat je er voor kiest om een zwangerschap dan wel de geboorte van je eigen dochter niet uitvoerig te delen op social media? Het is eigenlijk niet eens zo zeer een bewuste keuze geweest. We vonden het meteen al veel leuker om het ‘nieuws’ van de zwangerschap persoonlijk te vertellen aan familie en vrienden. En er zijn al zóveel ouders die hun één uur oude baby’tje direct een primeur geven op social media: wij zijn dan toch een beetje eigenwijs en deden deze keer het tegenovergestelde ;-). Maar nu Lize een half jaar oud is, vond ik het tijd om haar te presenteren in de openbaarheid!

Een paar feitjes over Lize:

  • Ze is geboren op 18 augustus 2017
  • Ze is een meisje (had je denk ik wel door)
  • Ze is heel knap
  • Ze was zeven dagen oud toen ze haar eerste festival bezocht (Noorderzon!)
  • Met zes weken oud ging ze al op reis (Tsjechië!)
  • Haar ouders zijn enorm blij mee haar
  • Op deze reisblog is Elleke (stiekem) al 20 weken zwanger ;-)
  • Ze heeft inmiddels blonde haartjes, en haar ogen zijn nog steeds blauw

Maar waarom schrijf ik dan dit bericht? Simpel. Bruidsfotografie is persoonlijk, mijn contact met bruidsparen is persoonlijk. Ik vind het dus ook leuk om af en toe iets persoonlijks te vertellen. Soms in de vorm van een reisblog (nieuwsgierig naar die reisblogs, lees dan even dit en dit), en nu een blog over onze dochter, ons gezin. Je gaat voorlopig dus nog steeds niet veel van Lize zien op het internet maar ik kan je beloven, ze is onwijs fotogeniek en knap. En lief. En gezellig. En zo’n kindje heeft ook wel impact op je dagelijks leven en dat is meteen reden nummer twee dat ik deze blog schrijf. Ik accepteer minder bruiloften per jaar. Of nou ja, niet zo zeer per jaar, maar er is meer een max. op het aantal bruiloften per week, per maand en uiteindelijk dus ook per jaar. Dus een jaar zal niet zo snel ‘volgeboekt’ raken, maar een ‘maand’ wel, voor juni en september zijn nog altijd bijzonder populair. Dit jaar (2018) zit ik eigenlijk al bijna op het maximale wat ik nu per jaar wil (en kan) fotograferen.  Maar ook voor 2019 staan er al een aantal reserveringen. In 2017 boekingen vastleggen voor 2 jaar later: ik moest er ook even aan wennen. Maar het gebeurt en ik vind het hartstikke leuk! Dus hierbij een gratis tip: ga je trouwen in 2019 (of daarna) en ben je nu al enthousiast? Wacht echt niet te lang! :-)

Mocht ik dit jaar iets minder snel reageren, of gaat het opleveren van de foto’s iets langer duren: sorry alvast. 2018 wordt het jaar dat ik ga ontdekken hoe ‘snel’ ik kan blijven werken in het drukke trouwseizoen, nu ik ook vader ben :-). Tot dusver gaat het in ieder geval goed! Ik wil afsluiten met een paar foto’s van Lize – met moeite uitgezocht, want foto’s waar ze onherkenbaar in beeld is! – en die zijn er niet zoveel ;-).

DEEL DIT VERHAAL

Bekijk andere recente bruiloften