Willemijn & Harmen Jan | Bruidsfotografie Amshoff & stadscafé Pronk

14 maart 2017

Ik fotografeer eigenlijk zelden bruiloften onder het vriespunt. En dat heeft meer met de klimaatverandering te maken dan dat ik nooit “winterbruiloften” fotografeer ;-). Wat dat betreft zijn mijn “winterbruiloften” vaak warmer dan een slechte dag in mei of juni.  Maar toch, ondanks het stijgende poolwater, gaten in de ozonlaag en alle andere ellende, hoopten Willemijn en Harmen Jan op kou en sneeuw. Tijdens de kennismaking, op een warme dag in de zomer, maakten we ons dan ook al enthousiast over glühwein, sneeuwballen, warme chocolademelk en alle andere knusse dingen die je doet op een winterse dag. Met wel een hele grote knipoog destijds, want door de klimaatverandering achtten we de kans groter op modderstromen, vulkaanuitbarstingen, sterfelijke hitte, gruwelijke tornado’s, absurde vloedgolven en alle andere soorten natuurrampen die ontstaan door het klimaatprobleem. Een week voor de grote dag kreeg ik een appje van Willemijn met iets als “OMG, ZE VOORSPELLEN SNEEUW”. Ik negeerde dat bericht eigenlijk een beetje, ik ging nog steeds uit van 15+ graden en een fotoshoot tussen de bloeiende krokusjes (ik ben ze wel vaker tegengekomen begin februari).

Enfin, de grote dag brak aan. Geen natuurrampen gelukkig maar in Groningen was er ook geen vlokje sneeuw te bekennen. Gelukkig begon die dag in Emmen. En onderweg richting Emmen veranderde het landschap van guur en koud naar wit, romantisch en te gek winters. Ik had dus sneeuw op een bruiloft. Sneeuw! SNEEUW!!!!!!!111! Een echte winterbruiloft die denk ik al 5 jaar op mijn bucketlist stond. En nu kan ik hem afstrepen, want naast het mooie sneeuwlandschap had ik ook een fantastisch bruidspaar voor mijn lens. Die zonder problemen rond hobbelde in de sneeuw, vrijwel zonder kippenvel of gebibber.  Dit was de eerste bruiloft van 2017, een ongekend goed begin! Dank Willemijn en Harmen Jan, ik heb echt enorm genoten van de sneeuw, maar vooral van jullie!

 DEEL DIT VERHAAL

Bekijk andere recente bruiloften