Master of Dutch Wedding Photograph award gewonnen!

25 juli 2015

Sinds eind 2014 doe ik iets fanatieker mee met het inzenden van beelden voor een award. Ik heb o.a. voor het eerst meegedaan met de Bruidsfoto Award. Ik werd toen niet alleen genomineerd maar won uiteindelijk ook de Bruidsfotoaward voor de categorie Groepsportret.

Deze zomer heb ik ook enkele beelden ingezonden voor de ‘Master of Dutch Wedding Photograph‘. Een award die tot stand komt door middel van een pittige jury. Deze keer was het een internationale jury, o.a. Erin Chrisman van Chrismanstudios.com. Dat zijn bruidsfotografen die me erg inspireren en echt tot de top van de wereld behoren.

Voor deze ronde waren er maar liefst 1322 beelden ingezonden, 26 foto’s werden door de jury geselecteerd om de titel ‘Master of Dutch Wedding Photograph’ te krijgen.

jury_masters_award
Jury van zomer 2015

Deze foto heb ik gemaakt op de bruiloft van Anne-marijn & Christiaan. Bij hun feestlocatie was er een verdieping waardoor ik naar beneden kon fotograferen. Zo’n mogelijkheid heb ik niet vaak en ik besloot dan ook al mijn credits in te zetten op foto’s vanaf die verdieping tijdens de openingsdans. Ergens een risico, ik kon bv. geen gevarieerde foto’s maken en slechts uit 1 hoek. Ik vermoed dat ik in 3 minuten circa 150 – 200 foto’s heb gemaakt. Door het wisselende licht, veel beweging en gebruik van meerdere flitsers komt het vrij nauwkeurig om er een goede foto uit te halen. Uiteindelijk scoorde ik deze foto in de laatste seconde van de openingsdans! :-)

Bekijk alle winnaars van zomer 2015 op http://www.de-masters.nl/winnaars-ronde-zomer-2015

award_groningen_bruidsfotografie

DEEL DIT VERHAAL

Bekijk andere recente bruiloften