Jitka & Hans | Bruidsfotografie in Tsjechië

Een beetje jaloers was ik wel op de bruidsfotografen die af en toe naar het buitenland vlogen voor het fotograferen voor een heuse ‘destination wedding’. Ik had echt niet gedacht dat ik in 2014 maar liefst twee keer het vliegtuig in zou stappen voor het fotograferen van een bruiloft in het buitenland! Begin augustus vloog ik naar Praag voor de bruiloft van Jitka en Hans. Daarnaast ben ik net een paar dagen terug van een bruiloft in de Ardèche, Zuid-Frankrijk, maar daarover later uiteraard meer. De nieuwe omgeving en een heel ander klimaat was al met al een erg leuke afwisseling in het drukke seizoen.

Jitka en Hans hebben een superleuk Frans restaurant in Groningen; Voilà (zeker een aanrader!!!). Twee jaar geleden fotografeerde ik daar een culinaire recensie voor het magazine NL50. Inmiddels bestaat dat magazine niet meer, maar toen Jitka en Hans de foto’s zagen duurde het niet lang voordat ze me benaderden om foto’s te maken voor het magazine ‘Lekker’. Enige tijd later verzorgde ik de complete fotografie voor hun website www.restaurantvoila.nl. Voor Jitka en Hans was het meer dan logisch om mij mee te nemen naar hun bruiloft in Tsjechië!

Jitka is opgegroeid in Tsjechië maar woont alweer jaren in Nederland. De familie van Jitka woont uiteraard nog wel in Tsjechië en Jitka en Hans waren er al snel over uit om daar de bruiloft te organiseren. De locatie, resort Svata Katerina, midden in een natuurgebied, ligt op 2 uurtjes rijden vanuit Praag. Een resort dat niet alleen een mooie locatie bood voor de bruiloft maar is ook voorzien van een complete wellness. Dat vonden Jitka en Hans belangrijk; familie en vrienden uit Nederland de mogelijkheid geven om naast het vieren van de bruiloft ook lekker te kunnen laten ontspannen en genieten.

In Tsjechië is het organiseren van een bruiloft niet super makkelijk; de Engelse taal wordt niet overal gesproken en ze snappen ook niet altijd even goed hoe een romantische bruiloft eruit moet zien. Jitka en Hans vinden veel prima, maar ze zijn natuurlijk wel een stuk kritischer als het aankomt op het diner en de sfeer van zo’n avond. Een gemiddeld restaurant in Tsjechië heeft de hele avond gewoon vrolijk de tl-lampen aan zodat je alles goed kan zien. Erg gezellig is het niet. Er was daarom een heel lichtplan gemaakt voor die avond. Niet alleen het restaurant werd volledig opnieuw verlicht, het gehele pand en de omgeving werd voorzien van sfeerverlichting. Naast mij hadden Hans en Jitka ook de band Wicked Jazz Sounds over laten komen uit Nederland. Deze jazzband maakte er na het diner een mooi en stijlvol feest van. De dag werd afgesloten met maar liefst 50 wensballonnen; een prachtige, fijne dag van een superlief en verliefd bruidspaar!

bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-1 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-3bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-1-2 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-4 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-5 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-6 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-8 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-9 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-10bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-11bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-13bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-12bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-14 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-15 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-16 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-17 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-18 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-19 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-20 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-21 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-22 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-23 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-24 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-25 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-26 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-27 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-28 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-29 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-30bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-1-3 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-31 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-32 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-33 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-34 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-35 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-36 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-37 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-38 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-40 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-41 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-42 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-43 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-44 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-45 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-46 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-47 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-48 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-49 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-50 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-51 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-52 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-53 bruidsfotografie_tsjechie_jitka_hans-54

Enthousiast? Benieuwd of ik beschikbaar ben voor de fotografie van jullie bruiloft? Neem dan even contact op!

NEEM CONTACT OP

DEEL DIT VERHAAL

Bekijk andere recente bruiloften

Chat openen
1
Snel weten of ik beschikbaar ben?
Hoi! 👋

Benieuwd naar mijn beschikbaarheid? Of wil je iets anders weten? App mij gerust eventjes, ik reageer zo snel mogelijk! :-)