Workshop Beloved

27 maart 2013

Gistermiddag heb ik een workshop ‘Beloved’ gevolgd van Florence Bavinck. Beloved is een nieuw “genre” in de fotografie afkomstig uit Amerika. Door middel van bepaalde technieken probeer je het koppel nog meer van elkaar te laten genieten. Je speelt op een interactieve manier in op de emotie van het koppel en krijgt daardoor pure en echte foto’s. Foto’s die zich kenmerken als spontaan, natuurlijk en niet geposeerd. Naast deze workshop volg ik nog een driedaagse digitale workshop van de Amerikaanse fotograaf Roberto Valenzuela. Het leuke is dat hij een hele andere werkwijze toepast. Hij zoekt juist naar de balans in de foto en neemt de volledige regie in handen met betrekking tot het poseren van het koppel. Door het toepassen van goede technieken is zijn fotografie ook natuurlijk en journalistiek van karakter. Het is fijn om van beide technieken bewust te zijn en ik ga ze komend seizoen zeker gebruiken!

Tijdens de workshop hebben we enkele foto’s gemaakt van een koppel. Best een dapper koppel, er waren namelijk maar liefst 13 fotografen die deelnamen aan de workshop en dus tegelijkertijd de lens op hen richtten :-).

 

DEEL DIT VERHAAL

Bekijk andere recente bruiloften